söndag 9 januari 2011

Lägenhetsjakten

Dag nummer två av lägenhetsletande gjorde vi med ett företag som specialiserar sig på att hyra ut lägenheter till studenter. Åtta lägenheter på ett par timmar tillsammans med 6 andra utbytesstudenter som hoppades att finna lyckan.
Vi övervägde att dela lägenhet med andra då de flesta husen/lägenheterna på touren var med 3-4 sovrum. Här är en typisk gård på de bostäder som ligger runt skolan. Helt klart lite lyxigare en genomsnittet i Mexiko
Skulle vi välja att dela rum så skulle denna säng kunnat bli vår.
På ett annat ställe så skulle vi kunnat flyttat in på en gård med pool, lägenhet med två sovrum. Nackdel en fet motorväg mellan skolan och 9000 pesos i hyra (5000:-)
När vi äntligen bestämde oss för en lägenhet blev det den som vi hittat själva dagen innan, precis vid skymning så träffade vi vår nya Land Lady Monica som hyr ut en lägenhet med två sovrum i detta huset. 6400 pesos kändes helt ok med tanke på att man nästan kan se skolan från fönstret och det tar ca 2 minuter att gå över vägen för att komma till entren. Sjukt skönt med tanke på att jag börjar mina lektioner klockan 7 på morgonen tre dagar i veckan! Nu har vi precis börjat komma tillrätta och ätit såväl pannkakor som köttbullar för att känna oss som hemma.

Mer bilder inom kort!
Published with Blogger-droid v1.6.5

1 kommentar:

Unknown sa...

GRATTIS! Låter ju jättefint! Men lektioner i gryningen ...? Ingen frukost på sängen den da'n..
Har just avverkat handbollsturneringen TAIK-Blixten, där Anna stod på guldpallen för andra året i rad! Massor av ungdomar från hela Skandinavien, jättekul! Här blir också VM-start nästa vecka med invigning i Scandinavium, så vi får fullt upp!
Nu ser vi fram emot hemma-hos-reportaget från Queretaro!
Puss och kram!