söndag 3 oktober 2010

Hike med hinder....

07:00 - Väckarklockan ringer och efter en snabb frukost beger vi oss av mot skolan för att möta de andra.
08:30 - Två bilar med förväntansfulla studenter ger sig av mot berget "Cerro de San Rafael" som är det högsta berget i vår provins med en höjd på 3700 m.

10:30 - Efter två timmar börjar vi närma oss bergstrakterna. Vägen var väldigt fin men då biluthyrningsfirman inte hittade GPS-en vi skulle hyra fick vi nöja oss med en utskrift från google maps. Denna fungerade som vi misstänkte inte som ett fullgott substitut till en GPS vilket ledde till en del förvirring längs med vägen.

11:00 - Vi hittar inte vägen och den annars höga stämningen i vår bil börjar dala.

11:20 - Vi hittar någon slags affär och frågar efter vägen, vi var inte helt vilse trots allt :)


11:42 - Växelvis raserad körbana krävde lite omvägar.

12:20 - Vi är äntligen vid foten av berget och vi börjar vandra. Packning och totalt 68 liter vatten var lite jobbigt att bära på och höjden kändes av.


12:40 - Hej och hå.

12:50 - STOPP! Vi kommer fram till en grind och möter en ung kille som säger att vi behöver landägarens tillåtelse för att gå vidare. Han skall tydligen komma runt två så vi sätter oss ner och väntar...

13:15 - ...och väntar...

13:45 ...och väntar...


14:00 ...bara lite till...


14:15 - ...och väntar lite till...

14:45 - ...vi inser tillslut att landägaren inte vill dyka upp så vi blir tvungna att vända om :( Blir lite av ett antiklimax men vi kom ju i alla fall halvvägs upp. Snopet!


16:00 - Vägen vi hade tänkt ta hem var visst inte färdigbyggd, det blir att ta en annan väg...



17:00 - Som visade sig vara väldigt vacker. Vi åkte genom ett bergspass som fick oss alla på andra tankar efter vårt snopna toppförsök.


18:00 - Lite mat och bensträckning i en bergsby...


slutet gott, allting gott!


2 kommentarer:

Anna & Lars sa...

Resan är ju målet, har jag hört. Ni verkar ju fått se en del fint trots att ni inte kom hela vägen upp. Vi var också några stycken på en utflykt igår, fast i bil runt skåne. Vi åkte till Eric på Vitaby kyrkogård och lämnade ljus och blommor, där var jättefint. Sen tog vi en runda till smygehuk och klämde in en kakbuffé på vägen hem.
Lev väl! Kramar Anna & Lars

Anonym sa...

Ja tacka vet jag svensk allemansratt! Det blev en nyttig lektion om varfor man skall skydda den. Ni verkar ha haft en bra dag iallafall. Kanske skulle ni betalat snubben vid grinden med en gang? Kram pa er!