torsdag 9 september 2010

Dagen med stort K eller jakten på det svarta guldet...


Så hade äntligen dagen med stort K kommit. Kajsa M's misstankar hade denna dagen vuxit sig så starka att hon inte längre kunde blunda för det faktum att Alexander G gradvis hade förändrats sedan avresa från Sverige. Kajsa M hade först avfärdat det hela och skyllt Alexander G's tilltagande humörsvängningar på värmen, brist på rutin och avsaknad av mamma och pappa men nu till slut slog det henne; det är kaffe som saknas. Nescafe är trots allt inte kaffe och det var där skon klämde.

Kajsa M och Alexander G satte sig på buss 50 och hoppade av inne i centrala Monterrey. De skyndade in i närmsta varuhus och kom 5 minuter senare ut med en kaffebryggare. Det var en s.k. ungkarlsbryggare, en kopp per bryggning och få rörliga delar men den passade plånboken och skulle säkerställa att Alexander G kunde somna om kvällarna.


Först bar Alexander G hem bryggaren i en alldeles för stor påse som även fungerade som skydd mot solen. Sedan gav sig Kajsa M iväg till den lokala mataffären och inhandlade kaffe samt middag.



Instruktionerna var enkla och vid steg 4 sken Alexander G upp som en sol.

Slutet gott allting gott.
På återseende!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej på er, jättekul att följa er i Mexiko på detta sätt. Tack för grattis-hälsningen via sms. Ha det så bra och lycka till med skola och allt. Naturligtvis hälsar hela klanen familjen Gårdlund Amcoff. Kramar Carina

Anna sa...

En tänkvärd dikt:

Till vardag som fest,
kaffe är bäst.

Peace.