måndag 6 september 2010

spanska! spanska? spanska!

Idag har vi mest förberett för skolstart som är imorgon. Vi har gjort alldagliga saker såsom tvätta kläder, laga mat, klippa hår och poströsta till svenska riksdagsvalet. Vi tog även en fika på campus med Lucas och Katarina, två andra studenter från Chalmers som kom till Monterrey nyligen.


Vi påminns dagligen om våra bristande spanskakunskaper och har bestämt oss för att göra något åt det. På morgonen mellan 8 och 10 kollar vi på Nicelodeon Jr, för oss barn som inte fyllt 8 år än. Vi förstår ungefär en fjärdedel och är väldigt nöjda. Dagens nya ord är el castillo de dragon.



Sen ger vi oss ut på stan för att trakassera någon ont anande mexikan, idag blev det min frisör. Hon gjorde sitt bästa för att jag inte skulle känna mig bortgjord och lyckades trots mina instruktioner få till en helt ok frisyr (5mm med trimmern).


Som avslutning på dagen tillagade vi en näringsrik halvmexikansk middag enligt tallriksmodellen. Den innehöll alla livsviktiga mineraler och vitaminer och fick fyra getingar av vår panel, som bestod av Kajsa.



Må bäst och på återseende!
Alx och Kjsa


2 kommentarer:

Sanna sa...

Åh, underbart! Härligt att börja dagen med er :)

Besos!

Anonym sa...

Fantastiska serie bilds foton!
Kanske man kan lära sig lite spanska på att läsa denna blogg oxå =) nytta och nöje, bra kombo
/ Sofia