måndag 20 september 2010

Independence trip part 2 - "Mexican Time"

Visst skulle det vara jobbigt att åka buss i ca 12 h, det visste vi ju. Vad vi inte har lärt oss är att tid är relativt och tiden här är "mexican time". Ett ämne som egentligen förtjänar en helt eget blogginlägg, men mer om det senare. Först lite om vår mycket trevliga vistelse i Puerta Vallarta och Mexikos egen charter!


Ingen hårtork men väl en egen kaffebryggare i badrummet
Efter en hel del dividerande vid incheck så lyckades vi tillslut få ett rum där vi båda fick plats. Reseorganisationen, dvs den studentföreing som arrangerade resan var inte så planerande utan körde mest med "ta det som det kommer" vilket gjorde att det mesta tar mycket lång tid. Som gammal gudieveteran var tålamodet inte på topp!

Men väl på stranden kändes allt mkt bättre!


Vi bodde på ett hotell där mat och dryck är inkluderat. Mycket praktiskt! Tillsammans med ca 70 mexikanare och 15 utbytesstudenter hade vi en mycket trevligt såväl på stranden som på klubbarna!
Lite party på lokal

.
Mycket nöjd med mina nya ray bEns
..
På vägen till stranden kunde man njuta av såväl höghus som vibbar från påskön

Så vistelsen i Puerta Vallarta var riktigt bra. Men så kom resan hem!


"Mexican Time"  är flytande. Avresan var klockan 15.00. Så vi var där, 14.45 och väntade. Vi kom iväg vid 16.30, och det var helt normalt. Samma sak på vägen hem. OK, det är bara att acceptera. Cross cultur management!

När vi hade åkt ett par timmar på vägen hemåt från Puerto Vallarta så låter bussen inte så bra. Växellådan har fastnat och vi blir ståeendevid vägkanten på en motorväg mitt ute i ingenstans.
Den nya bussen kommer om en "halvtimme"
Inte så mycket med det tänkte vi, de satte på en film och det gick ett rykte om att det skulle komma en ny buss inom en halvtimme. När första filmen tagit slut så tyckte alla att det var en ganska lång halvtimme. Men vi hade ju insätt att de är tidsoptimister. När nästa film hade passerat, och ytterligare et löfte om en halvtimme, var det lite mer förvirrat. Lagom till slutet av tredje filmen så kom vi fram till att ingen hade en aning om när det skulle komma en buss, eller om det skulle komma en buss.Lite oroligt då skymningen var på gång. Men, efter 6,5 timmar så kom tillslut en buss och efter ett välbehövligt lunchstopp på Burger King klockan 22:00 var stämningen på topp.

Nu var det bara 9 h kvar till Monterrey från Guadalajara - eller det visade sig vara 12,5 h, men men. Den från början 12 h långa resan hem slutade på 27 h.

"Mexican Time"!


1 kommentar:

Dan sa...

Det är allt bra med ordning och reda som vi har här i Sverige...än så länge..SD kan ju kanske ställa till det....